SVETOVANJE ŠOLARJEM

SVETOVANJE OB VSTOPU V ŠOLO

┼áest letniki so po zakonu ┼íoloobvezni. Vsak otrok pa je poseben, ima svoja mo─Źna podro─Źja, pa tudi stiske, ki jih star┼íi in vzgojitelji dobro poznate. Ob vstopu v ┼íolo je pomembno, da ste star┼íi pomirjeni ob tem, da bo prehod za va┼íega otroka potekal brez nepotrebnih zapletov ter da bo va┼í otrok tudi v ┼íolo rad hodil, z veseljem pridobival nova znanja, ve┼í─Źine ter sklepal nova prijateljstva.

V kolikor ob prihajajo─Źem vpisu v ┼íolo dvomite in se spra┼íujete, ali je va┼í otrok pripravljen za vstop v ┼íolo, ali bi bila smiselna odlo┼żitev ┼íolanja, priporo─Źamo pogovor s strokovnjakom.

Pri nas boste dobili konkretne usmeritve, kako pomagati va┼íemu otroku, da mu prihajajo─Źe ┼íolsko leto ne bo prineslo ┼íe dodatnega stresa in obremenitev, ter da bo skozi ┼íolska vrata vstopil z veseljem.

Pripravljenost vašega otroka za vstop v 1. razred lahko preverimo tudi s psihološkimi testi.

Cena svetovalnega razgovora je 60 eur.

Cena psiholo┼íkega testiranja ob vstopu v ┼íolo (vklju─Źuje tudi poro─Źilo za ┼íolo) je 60 eur.

KARIERNO SVETOVANJE OB PREHODU V SREDNJO ŠOLO

Izbor srednje ┼íole je lahko za bodo─Źe dijake velik korak, ki jih pelje bli┼że njihovih poklicev, kjer bodo lahko kar v najve─Źji meri ┼żiveli in nadgrajevali svoje talente in mo─Źna podro─Źja. ─îe pa mladostnikovi interesi niso jasno izra┼żeni, ─Źe je motivacija za u─Źenje ┼íibka, ─Źe imajo veliko dvomov v svoje sposobnosti in ─Źe ocene niso najbolj┼íe, pa je prehod v srednjo ┼íolo lahko poln stisk in strahov. V teh primerih priporo─Źamo pogovor s strokovnjakom.

Pri nas bomo tekom svetovalnega razgovora odpravljali dvome pri odlo─Źanju za srednjo ┼íolo.

Pri nas lahko tudi s psiholo┼íkimi testi preverimo interese in mo─Źna podro─Źja va┼íih mladostnikov.

Cena svetovalnega razgovora, ki lahko vklju─Źuje tudi psihodiagnostiko, je 60 eur.

PSIHOLOŠKO TESTIRANJE

Pri nas lahko preverite sposobnosti va┼íega otroka, njegovo koncentracijo oz. nadarjenost v skladu s Konceptom odkrivanja in dela z nadarjenimi u─Źenci v devetletni osnovni ┼íoli.